Negle: Klipning af hundens negle

Hundens negle kan blive for lange og generende. Det kan gøre ondt på hunden, når den går.

Mange hunde slider selv deres negle, men de fleste hunde har behov for jævnligt at få dem klippet.

Lange negle giver også en øget risiko for at knække eller hænge fast i noget.

Neglen kan knække så højt oppe, at nerven bliver involveret, hvad der er meget smertefuldt for hunden. Det kan blive nødvendigt at fjerne neglen og den blottede nerve, så netop dette er en af grundene til at holde ens hunds negle i orden.

Hold især øje med vildkløerne som sidder på indersiden af forbenene. Disse slides ikke ved normal gang og har derfor en øget risiko for at blive for lange. Enkelte hunde har også ulvekløer på indersiden af bagbenene. Disse skal man også holde specielt øje med.

Der sidder både nerver og blodkar inden i hundens negle, så man skal passe på, når man klippe. De lyse negler giver ikke ofte de store problemer, men de sorte skal man være forsigtig med.

Det er bedre at klippe et lille stykke af flere gangen en at risikere at man klipper for meget af.

Den korrekte neglelængde er, når hundens kløer ikke rører underlaget, når den står op. (Det er selvfølgelig ikke gældende for ulvekløerne).

Det er vigtigt at starte med at klippe hvalpens negle fra start. Man skal bruge en neglesaks beregnet til hunde og klip aldrig uden at have “klip stop” til at standse en blødning, hvis man skulle være uheldig at klippe for dybt- Neglesaksen kan fås i flere forskellige størrelse og skal passe til hundens størrelse.

Man kan også vælge at lade sin dyrlæge eller hundefrisør klippe hundens negle.

Start med at lade hvalpen blive vant til at få undersøgt sine poter. Når den har vænnet sig til det, kan man begynde stille og roligt at klippe neglene. Start med en enkelt eller to negle ad gangen.

Hvis en hund har meget lange negle, så er det ikke muligt at få neglene klippet til den ønskede længde ad én gang. Tag i stedet en lille bid og klip oftere over flere gange. Nerve og blodkar trækker til tilbage igen, når neglen bliver kortere.

Når der kommer en mørk prik til syne i det hvide i neglen, skal man ikke klippe mere. Den mørke prik indikerer, at man næsten har klippet ind til et blodkar og nerve.







Sidst opdateret juni 4th, 2023 - 06:59 pm